Fases van ontwikkeling

Ieder mens maakt in zijn ontwikkeling van kind naar volwassene verschillende fasen door.  Elke fase heeft zo zijn eigen potentiële problemen.

Een peuter kan angsten hebben.  Schoolkinderen kunnen sociale problemen hebben of moeite om gezag te accepteren. Een puber maakt zich los uit oude patronen en komt ook in opstand tegen het ouderlijk gezag. Een puber zoekt met vallen en opstaan haar of zijn eigen weg.

De ouder of opvoeder moet op de nieuwe situatie kunnen inspelen om hun kind in de ontwikkeling naar volwassenheid niet onnodig in de weg te staan. Liever nog: die ontwikkeling te stimuleren. Maar hoe pak je dat aan? En, heel belangrijk: wat moet je laten?

Is er sprake van puberteitsproblematiek, gedragsproblemen of heeft u kind last van  angst of iets dergelijks? Heeft u als ouder(s) het gevoel, meer nodig te hebben om uw kind nog beter te kunnen ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling? Dan bent u bij KONFIA op de juiste plek!
Tijdens een zeer uitgebreide intake maken we samen een “zorgen en kracht analyse”. Hiermee kijken we hoe we u als ouder weer in uw kracht kunnen zetten.