Welkom bij Konfia, Coaching praktijk voor jeugdhulp.

Bij KONFIA is alles erop gericht om kinderen en tieners weerbaar te maken, extra zelfvertrouwen te geven en ouders ondersteunen met opvoedingsproblemen. Kinderen en tieners moeten sterk kunnen staan wanneer ze gepest worden. Daarnaast geloven wij dat gezinnen bij opvoedingsproblemen altijd weer in hun kracht kunnen komen. Het aanbod is dan ook oplossingsgericht. Wij gaan op zoek naar de oplossing bij het kind en haar of zijn gezin. Daarom kijkt Konfia naar wat het gezin wil, waar kinderen goed in zijn en waar zij in geloven.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de trainingen en begeleiding die KONFIA aanbiedt. Daarnaast kunt u informatie vinden over de mogelijkheden die gemeenten bieden om u en uw kind te ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling.

Welke trainingen biedt Konfia?

STA STERK TRAINING

De STA STERK TRAINING is er op gericht om pestgedrag te laten stoppen, de weerbaarheid te vergroten, en de deelnemers bewust te maken van hun eigen gedrag.

De STA STERK TRAINING wordt zowel individueel als in groepen aangeboden

Sta sterk op school basisschool training in de k;as
LEES VERDER

FAALANGST DE BAAS

Uw kind leert in de, Faalangst de baas training, vaardigheden aan die helpen bij het ontplooien van zijn of haar kwaliteiten en van zijn of haar cognitief, sociaal en motorisch functioneren. Daarnaast doet het kind ervaringen op door bijvoorbeeld rollenspel en ontspanningsoefeningen die helpen anders naar zichzelf en zijn omgeving te kijken en daarmee faalangst de baas te worden.

De methode van deze training richt zich op het verkrijgen van inzicht in de eigen faalangst en op het anders voelen, anders denken en anders doen.

De faalangst de baas training wordt zowel individueel als in groepen aangeboden.

LEES VERDER

Weerbaarheidtraining Bully Buddy zomer dagkamp

Het Bully Buddy zomerkamp is een zomer dagkamp voor kinderen van 6 tot 12 jaar of tieners van 13 tot 16 jaar. Tijdens dit kamp krijgen zij handvaten aangereikt om weerbaar te worden, hierdoor leren zij om beter voor zichzelf op te komen. De Sta Sterk Training is de methodiek die de basis vormt voor het kamp.

Het Buddy concept is belangrijk voor de nazorg van het zomer dagkamp. Naast de Sta Sterk Training die wordt gegeven, wordt er aan de kinderen gevraagd of zij een vertrouwenspersoon in hun omgeving kunnen vragen om een buddy te worden.

Het dag kamp is 5 dagen van half 10 ‘s ochtends tot half 5 ‘s middags. Gedurende het kamp worden thema’s behandeld met bijbehorende activiteiten zoals rollenspellen en andere spellen die kinderen en tieners handvaten geven om sterk te leren staan, en sterk te handelen.

Weerbaarheidstraining kinderen bully-buddy zomerkamp
LEES VERDER

Gezinsbegeleiding

Konfia biedt u ook gezinsbegeleiding. Deze ambulante hulpverlening kan worden ingezet bij ouders met opvoedproblemen. De hulpverlening kan afhankelijk van uw wensen  plaatsvinden in de eigen leefomgeving of bij KONFIA.

Bij de gezinsbegeleiding worden verschillende methodieken gebruikt om uw kind te ontwikkelen. U bent zelf, in meer of mindere mate, onderdeel van het begeleidingstraject.

Daarnaast is het mogelijk om als ouder in workshops mee te doen of specifiek advies te krijgen.

LEES VERDER

Gemeenten

Gemeenten vergoeden in veel gevallen de hulp die wij bieden. Het kan per gemeente verschillen welke voorwaarden zij hieraan stellen. De behandeling kan volledig worden vergoed. KONFIA heeft afspraken met de volgende gemeenten:

Gemeenten die samenwerken in de regio Gooi en Vechtstreek.

Hieronder vallen de volgende gemeenten: Blaricum, Eemnes (alleen Wmo) Gooise Meren (= fusie van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden per 2016), Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. (= fusie van de gemeenten Loosdrecht, ‘s-Graveland en Nederhorst den Berg)

U heeft in ieder geval een verwijzing nodig via een jeugdhulp beschikking van de gemeente waar u woonachtig bent. U kunt ook een verwijzing krijgen via school of de huisarts welke u bij u gemeente kan indienen.

Klik onderstaand op de naam van uw gemeente voor verdere informatie.

Blaricum, Eemnes (alleen Wmo) Gooise Meren (= fusie van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden per 2016), Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. (= fusie van de gemeenten Loosdrecht, ‘s-Graveland en Nederhorst den Berg)

Gemeenten die samenwerken in de regio Amersfoort.

De gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden,Nijkerk, Soest, Woudenberg en Eemnes (alleen voor jeugdzorg) kopen samen de zorg en ondersteuning in die nodig is voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Samen vormen zij de regio Amersfoort.

U heeft in ieder geval een verwijzing nodig via een jeugdhulp beschikking van de gemeente waar u woonachtig bent. U kunt ook een verwijzing krijgen via school of de huisarts welke u bij u gemeente kan indienen.

Klik onderstaand op de naam van uw gemeente voor verdere informatie.

Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden,Nijkerk, Soest, Woudenberg en Eemnes